Преди 18 години столичният Левски направи два много интересни трансфера.

...
Преди 18 години столичният Левски направи два много интересни трансфера.
Коментари Харесай

Джъстис Кристофър преди да дойде в Левски е бил цел на Манчестър Сити

Преди 18 години столичният Левски направи два доста забавни прехвърлянето. В София дойдоха националите на Нигерия, които преди няколко месеца са играли за " Супер орлите " на Световното състезание в Япония и Южна Корея. Става въпрос за Джъстис Кристофър и Гарба Лавал. Лавал е много по-опитен, до момента в който Кристофър тогава по документи е на 21 години, а е играл и в трите мача за националния си тим на Мондиала.

Сега на 38 години Кристофър споделя за какво се е озовал в София, без значение, че преди този момент е водил подготовка под управлението на Кевин Кийгън в Манчестър Сити. Футболистът дойде в Левски от Антверпен. Преди това обаче той е бил на крачка от огромен трансфер в Англия.

" Играх в Белгия, а от Манчестър Сити ме желаеха. Тогава треньор беше Кевин Кийгън. Тренирах с Шор Райт-Филипс и другите звезди на Сити. Трансферната ми цена беше единствено 850 хиляди паунда, само че нямах 75% от мачовете в националния тим. Това беше проблем, който по този начин и не бе решен. Всичко се случи преди Световното състезание в Япония и Южна Корея. Там играх и в трите мача. Веднага след шампионата отидох в Мидълзбро. Там също всичко бе контрактувано, само че още веднъж процентът мачове не ми доближи. Така се стигна до прекосяването ми в Левски ", разкрива Кристофър.

Всъщност кариерата на халфа не се развива добре и за " сините " той играе единствено в два публични мача и си потегля след две години . После следват интервали в Швация, Русия и Норвегия, където се подвизава до 2007 година. Само на 26 години, по паспорт, той афишира края на своята кариера. 5 години по-късно взема решение да се завърне и заиграва в нигерийския Насарва Юнайтед.
 Гарба Лавал стана играещ треньор в Нигерия
Гарба Лавал стана играещ треньор в Нигерия

Бившият състезател на Левски се върна в родината след 14 години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР