Преди 16 години LG Electronics коренно промени сектора при домашните

...
Преди 16 години LG Electronics коренно промени сектора при домашните
Коментари Харесай

LG HOM-BOT с рейтинг за най-високо ниво на интелигентност след тестове в реномирана лаборатория за роботика

Преди 16 години LG Electronics радикално промени бранша при домашните прахосмукачки с стартирането на всеобщия пазар на една от първите роботизирани прахосмукачки в света. Инженерите на LG сполучливо ползват дългогодишния си опит в създаването на роботизирани уреди за семейството, създавайки тазгодишния модел HOM-BOT® Turbo+, приет от влиятелната Robotics & Intelligent Systems Lab в Националния университет на Сеул (SNU), като най-интелигентната и доближаваща се до човешкото държание роботизирана прахосмукачка в промишлеността.

Изкуственият разсъдък (АI), който е в основата на всички модерни роботи от висок клас, има голям брой измерения, едно от които е способността да се учи от опита. Роботите, обратно на научната фантастика и Холивуд, не е належащо да бъдат интелигентни. Те би трябвало да бъдат машини, способни да правят по извънредно акуратен метод съответен тип работа. Повечето от най-хубавите роботизирани прахосмукачки през днешния ден имат способността да учат. Въпреки това, не всички вак уумни роботи са в положение да учат на едно и също когнитивно равнище, демонстрират резултатите от SNU Robotics Lab.

Учените от университета са тествали роботизирани прахосмукачки на водещите производители в промишлеността, с цел да измерят тяхната просветеност в три съществени посоки - усещане, преценка и деяние. По този метод, всички резултати от тестванията са класифицирани в едно от трите равнища на просветеност. Интересно е, че HOM-BOT Turbo+ реализира най-високите оценки във всички категории. Лабораторните резултати демонстрират, че способността на HOM-BOT Turbo+ да се учи е равносилна на тази на шест или седемгодишен хлапак, което е най-високата подредба, вид „ дете ". Другите вероятни равнища на просветеност, присъдени на конкурентни артикули и употребявани за стандарт при съпоставката, са категоризирани като „ делфин " и „ маймуна ". Използвайки техниката на конволюционната невронна мрежа (CNN), инженерите на LG са в положение да дадат на робота опцията да прави разлика сред човек и куче, анализирайки независимо към този момент съхранените данни на изображението. Високата заостреност на усещане и преценка на прахосмукачката на LG, които в действителност са двете основн отличителни черти на високопроизводителните изкуствени мозъци, доста са се подобрили с консолидираното на технологията LG DeepThinQTM в най-новия модел. Това разрешава на прахосмукачката да издигне интелигентността си от равнище „ маймуна ", измерено преди две години, на равнище „ дете " при модел HOM-BOT Turbo+.

Това, което отличава LG HOM-BOT Turbo+ с технология DeepThinQ от конкурентните модели, е способността да разпознава освен трудностите, планирайки независимо най-ефективните си ходове в дома, само че и способността да разпознава хора и животни, променяйки държанието си по отношение на тях. Например, когато прахосмукачката срещне човек до момента в който е в режим на работа, тя изкачва колкото е належащо, позволявайки на индивида да се измести от пътя й. Съответно, срещайки по пътя си мебели и други неподвижни трудности умната прахосмукачка на LG просто продължава да се движи и почиства към тях. Това е извънредно акуратен тип разбор, който SNU Robotics Lab дефинира като неповторим и незабравим в цялата категория.

" В LG се гордеем с опцията да създаваме и усъвършенстваме освен най-хубавите уреди, само че и най-умните такива ", сподели Сун Дъ-хиун, президент на LG Electronics Home Appliance & Air Solutions Company. " Всичко това, което учим у дома, го прилагаме и в нашите най-нови роботи отвън дома, като летищния робот, който към този момент влезе в употреба на интернационалното летище Инчон ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР