Преди 15 години съпругата му успяла да получи смъртно свидетелство,

...
Преди 15 години съпругата му успяла да получи смъртно свидетелство,
Коментари Харесай

Обявен за мъртъв румънец не може да докаже, че е жив

Преди 15 години брачната половинка му съумяла да получи смъртно удостоверение, защото Релиу отпътувал за Турция през 1992 година и прекъснал контакт със фамилията си, написа изданието „ estnews.ro “, представено от "Лекс ".

Властите в Турция, където мъжът живял и работил незаконно от този момент, открили тази година, че той е без документи и го върнали назад в Румъния. След като се прибрал Релиу схванал, че е разгласен за мъртъв преди доста години. Съпругата му от дълго време уредила отначало живота си с италианец и не отговаряла на позвъняванията му, а щерка му била в Испания. Брат му също напуснал родното място и нямал връзка с него.

Съседите му научили, че е умрял от брачната половинка му. Тя разказала, че Релиу е измежду жертвите на разрушителното земетресение в Турция през 1999 година, когато починаха над 17 000 души. Всъщност, той в действителност е бил тежко ранен тогава и споделя, че имал голям брой счупвания, само че е оживял.

Релиу подал тъжба в съда в североизточния град Васлуй, само че негов представител обяснил, че е просрочен с обжалването.

„ Аз съм публично мъртъв, макар че съм жив, нямам приходи и тъй като съм разгласен за мъртъв, не мога да направя нищо “, разяснява Константин Релиу.

Сега 63-годишният мъж желае да се върне в Турция, само че за задачата би трябвало да си върне самоличността. Той обаче няма и пари, с цел да наеме юрист и да желае ново произвеждане в съда. От локалната община дали обещание казусът да бъде позволен, а Релиу да получи безвъзмездна правна помощ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР