Преди 15 години, на 18 септември 2004 г., „АЕЦ Козлодуй”

...
Преди 15 години, на 18 септември 2004 г., „АЕЦ Козлодуй”
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй осигурява 84% от електричеството, търгувано на свободния пазар


Преди 15 години, на 18 септември 2004 година, „ АЕЦ Козлодуй” ЕАД записва първата договорка за продажба на електрическа сила по свободно контрактувани цени, с което сложи началото на процеса на либерализацията на енергийния пазар в България.

В годините АЕЦ „ Козлодуй” извървя дълъг път на развиване, сполучливо се оправи с пазарните провокации и справедливо зае мястото на основен пазарен участник в борсовата търговия. Благодарение на обезпечената сигурност и надеждност на доставките, „ АЕЦ Козлодуй” ЕАД е желан бизнес сътрудник за необятен кръг пазарни участници, опериращи както у нас, по този начин и на районните пазари, оповестява пресслужбата на Първа Атомна.

От сдружението обобщават, че годишният дял на осъществената на свободния пазар чиста дейна сила от атомната централа през 2018 година доближи 84%. Благодарение на получените доходи финансовото положение на Дружеството е устойчиво. Това е значимо изискване за осъществяване в цялостен размер на предпочитаните и амбициозни планове за развиване, с помощта на които АЕЦ „ Козлодуй” се подрежда в челните редици на най-хубавите атомни централи в света.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР