„Преди 142 години, нашите предци са се поздравявали с „Христос

...
„Преди 142 години, нашите предци са се поздравявали с „Христос
Коментари Харесай

Калин Каменов: Днес имаме свободата и силата да докажем, че Враца може да бъде добрият пример! /снимки/

„ Преди 142 години, нашите предшественици са се поздравявали с „ Христос Воскресе “, тъй като са вярвали, че свободата е това възкресение, от което нашата страна и град имат потребност. Желанието да бъдем самостоятелни и вярата са ни карали да се оправяме с всяко едно предизвикателство и несправедливостите. Днес, повече от век по-късно, можем да продължим делото на предците ни, тъй като имаме свободата и силата да потвърдим, че Враца може да бъде положителният образец. Това зависи от всеки от нас, от неговата отдаденост и грижите, които поставя, с цел да е потребен на обществото. Бъдете вярващи, положителни и обединени. Вярвам, че дружно, можем да сме част от позитивната смяна на нашия град. Да живее България! Честит празник! “, съобщи кметът Калин Каменов в приветственото си слово във връзка 142-та годишнина от Освобождението на Враца.
Тържественото честване се организира пред паметника на „ Вестителят на свободата “ и неговото начало беше обещано с приемане на почетен часовой от командира на военно формирование 54 990 подполковник Симеон Цеков.
В рамките на отбелязването на годишнината третокласникът Петър Доков от Начално учебно заведение „ Иван Вазов”, рецитира стихотворението „ Вестителят на свободата “ и бяха показани къси исторически обстоятелства, свързани с освобождението на града.
Водосвет за здраве и благоденствие отслужи секретарят на Врачанска Митрополия-отец Николай.
На тържественото отбелязване участваха още народни представители, ръководителят на Общински съвет Нели Стоянова, общински съветници, заместник-кметът Петя Долапчиева, шефове на образователни заведения и културни институции, общественици, възпитаници и жители.
В знак на родолюбива респект и благодарност, пред паметника „ Вестителят на свободата” и паметните плочи на съветските прапоршчици Данилевский и Велинский, бяха поднесени венци и цветя.
Участие в празника взеха военнослужещи от Военно формирование 54 990, духов оркестър при НЧ „ Развитие 1869” - Враца, група „ Хармония” при ЦПЛР- Център за работа с деца-Враца и артистът от Драматично-куклен театър-Враца – Борислав Борисов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР