Преди 140 години на това място се реши изходът на

...
Преди 140 години на това място се реши изходът на
Коментари Харесай

Президентът Радев: Шипка е свято място, което ни обединява като народ

Преди 140 години на това място се реши изходът на Руско-турската война и ориста на България. Шипка е свято място, което ни сплотява като народ. Това сподели президентът Румен Радев на връх Шипка, където тържествено се отбелязва 140-годишнината от Шипченската епопея през Руско-турската освободителна война от 1877 - 1878 година
Президентът посочи, че Шипка е вратата, през която е предходна българската независимост и всяка стъпка към този връх вдъхва религия в бъдещето.
Румен Радев постави венец пред Паметника на свободата. Преди това президентът одобри почетния строй на Националната гвардейска част. Очаква се Великотърновският митрополит Григорий да отслужи заупокойна молитва. На тържествените празнувания участват и ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, представители на дипломатически задачи у нас, кметовете на Габрово и Казанлък, регионалните шефове на Габрово и Стара Загора. За тържествените празнувания на 140-годишнината от Шипченската епопея са се събрали стотици жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР