Преди 13 години на Анфилд той вкара единствения гол за

...
Преди 13 години на Анфилд той вкара единствения гол за
Коментари Харесай

Вальо Илиев - треньор и... клисар в църквата в Бистрица

Преди 13 години на „ Анфилд ” той вкара единствения гол за успеха на ЦСКА над настоящия тогава европейски първенец Ливърпул. По това време Валентин Илиев е измежду най-хубавите български бранители и капитан на „ алените ”. Днес някогашният футболист съчетава уговорките си като треньор на третодивизионния ЦСКА 1948 с тези на... клисар в църквата " Свети Георги " в Бистрица.

„ Задълженията, които извършвам, помагайки на отец Виктор, са дребен метод да изкажа признателност на Господ за всичко, което прави за нас ”, показа Вальо Илиев пред bTV.

Преди повече от 8 години, като към момента настоящ футболист, той се среща с отец Виктор. От тогава двамата са близки, а Илиев става все по-вярващ.

„ Многo ревнив и доста аскетичен е към себе си. Може би и спортът е подкрепил ”, споделя духовният чиновник.

Повече от година Валентин Илиев е ментор на ЦСКА 1948. Самият той споделя, че религията го прави по-силен в работата. Докато реди тактиката и следи заниманията на своите футболисти, той желае да научи играчите и на по-важни неща.


*Снимка: bTV

„ Преди всичко желая да бъдат хора! Мисля, че това е най-важното нещо в живота. Когато си един сериозен и виновен човек, това се придвижва на терена ", добави младият футболен експерт.

Между тренировките и мачовете Валентин Илиев се стреми да прекарва повече време в черквата. Религията го прави по-спокоен и стимулиран за триумфи във футбола и му оказва помощ да остане фокусиран върху фантазията си да стане треньор при експертите.



 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР