Преди 13 дни осъдили чужденката пак за каналджийствоАлла Гарбер не

...
Преди 13 дни осъдили чужденката пак за каналджийствоАлла Гарбер не
Коментари Харесай

Решетки за украинката, превозвала бежанци

Преди 13 дни осъдили чужденката отново за каналджийство
Алла Гарбер не знаела, че трафикът на мигранти е закононарушение

Близките ѝ са в родината си

Районният съд в Бургас остави зад решетките украинката Алла Гарбер, която беше арестувана в Бургас на 6 септември да транспортира 9 сирийски бежанци.

46-годишната чужденка е направила закононарушението единствено 13 дни, откакто е била изправена пред съда в Трън за същото действие. Заради чистото є правосъдно минало, Гарбер получила условна присъда от 10 месеца с 3-годишен изпитателен период.

Сирийците бяха хванати в автомобила є “Фолксваген Туаран ”, който тя наела. С него Гарбер е трябвало да ги транспорти до Сърбия. Украинката се опита през вчерашния ден да се отбрани пред магистратите, като сподели, че не знаела, че е нелегално в България да се транспортират бежанци. Според Гарбер тя била насила да го направи, тъй като хората, с чиято помощ прекарала до Трън мигранти, в този момент я изнудвали за пари. Чужденката живее в България от март т. година, а от юни 2022 година публично придобила статут на емигрант. Съпругът и детето є са останали в Украйна, макар войната. Тя наела авансово платена квартира в Сарафово, само че неведнъж е пътувала в чужбина. Срещу Гарбер са събрани задоволително доказателства и свидетелски показания, които могат да я пратят непосредствено в пандиза за период до 6 година, тъй като закононарушението е осъществено в изискванията на изпитателен период.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР