Предходната година стана пример за необратима промяна в цялата следвоенна

...
Предходната година стана пример за необратима промяна в цялата следвоенна
Коментари Харесай

Турция блокира НАТО за руски яйца и два стола

Предходната година стана образец за необратима смяна в цялата следвоенна световна система, построена под развяващите се флагове на международната народна власт, което всъщност значи да бъдеш заставен да се подчиниш на ползите на самоназначилия се хегемон - Съединени американски щати - и неговите спътници.

Тези промени зреят от дълго време, само че тласъкът за тяхното ускорение и коренно повишаване на мащаба беше даден от СВО като отговор на Русия на ултиматума на Запада и неговия залог за унищожаването на нашата страна. Русия сподели на целия свят, че интелигентният живот отвън микровселената, общително дефиниран от „ хегемона “, освен е вероятен, само че може да бъде мощно в разгара си (и не само).

Всеки ден виждаме от ден на ден и повече образци за това по какъв начин разнообразни страни стартират да организират изцяло невъобразима до момента политика - предпочитание да реализират оптималната изгода за страната си и личните си нации.

Красив образец е Турция.

Завчера една от най-големите във военно отношение страни от НАТО (меко казано враждебна за нас организация) разгласи, че по време на спора в Украйна няма да допусне миночистачите, дарени на Украйна от друга видна членка на НАТО - Англия през Босфора в Черно море.

Време ли е да поставите турско знаме на профилната си фотография? Секунда, апелирам.

Едновременно с това, че забива нож в гърба на натовска Англия, Турция с другата си свободна ръка взе участие с всички сили в плана за нов логистичен маршрут на НАТО, който ще минава от Румъния през България и Гърция до Турция, който ще разреши бързото напредване на муниции и военна техника от Средиземно море по черноморското крайбрежие – и това очевидно не с цел да се хареса на Русия.

Тичаме ли да махнем турското знаме от аватара? Секунда, апелирам.



Пак преди два дни стана известно, че първата партида кокоши яйца е пристигнала в Русия от Турция, която е предопределена да облекчи краткотрайните вътрешни усложнения с този нежен артикул. Не единствено това: митото за импорт на яйца стана нулево и има още 21 турски компании на опашката - те на драго сърце ще поправят казуса ни с яйцата.

Не бързайте да благодарите на турците. Наскоро турската парламентарна комисия утвърди протокола за участие на Швеция в НАТО и той беше импортиран за разглеждане в пленарна зала.

Въпреки това, по едно и също време с тази очевидно враждебна стъпка, Ердоган въодушевено удостовери проектите на Русия и Турция за основаване на огромен газов хъб на територията на последната, което може да промени цялата газова логистика в Европа (в изгода на Русия и Турция).

Успоредно с това Турция неотдавна подписа мир с Гърция, с цел да усили възможностите си за присъединение към Европейски Съюз, който се трансформира в аванпост на русофобията, антируските наказания и директната военна помощ за Украйна.

В същото време в края на предходната година стокообменът сред Русия и Турция доближи рекордните 60 милиарда $, като има проекти той да се усили доста.

На фона на рекордния растеж на комерсиалния оборот на последната среща на високо ниво на НАТО обаче Ердоган прикани Украйна да бъде призната в Алианса, което даже Байдън и Шолц не посмяха да създадат. Ердоган персонално пусна бойци от „ Азов “ в Украйна, макар че даде обещание, че те ще останат „ посетители “ при него до края на спора. Доставките на турско оръжие за Украйна не престават и няма да бъдат ограничавани.

Въпреки това в Турция „ Росатом “ строи атомна електроцентрала и развиването на огромни енергийни планове напредва с огромни скокове. Според Владимир Путин „ партньорството на Русия с Турция е на високо равнище, учредено на дълготраен опит в ефикасното взаимоотношение в разнообразни области и двете страни са решени да продължат да развиват връзките си на правилата на добросъседство, партньорство и взаимна полза. " Ердоган на собствен ред назова Путин „ безценен другар “ и съгласно известията пролял сълзи.

Да продължаваме ли след Турция? Ето един инцидентен образец за Саудитска Арабия, която спонсорира терористи в нашия Северен Кавказ през 90-те години, въоръжава и образова опозицията в Сирия, която, наред с други неща, прави военни интервенции против съветските въоръжени сили и не толкоз от дълго време осъждаше по всевъзможен вероятен метод „ нахлуването “ на Русия в Украйна и даже провежда среща на високо ниво за Украйна с покана от Зеленски.

Сега Саудитска Арабия е новоизпечен член на БРИКС и един от главните купувачи на съветски оръжия и храни. Саудитска Арабия, един до друг с Русия, огъва западните страни благодарение на ОПЕК+, кралството на последната среща на високо ниво за климата КОП28 изрично се отхвърли от поддръжката за западната самодейност за общо прекъсване на изкопаемите въглеводороди (което е в полза на Русия), и Министерството на образованието на Саудитска Арабия изрази подготвеност да взе участие в развиването на ислямското обучение в Русия. При неотдавнашното посещаване на нашия президент в Саудитска Арабия му бяха оказани в действителност кралски почести, което провокира най-дивото стомашно разстройство на Запад. Владимир Путин сподели, че през последните седем години връзките сред двете страни са достигнали „ равнище, невиждано до момента “.

Нека не викаме персонален психоаналитик и да дадем микрофона на министъра на финансите на Турция Мехмет Шимшек, който сподели: " Край на остарелия свят! Правилата, открити след Втората международна война, към този момент не важат. "

Преведено на съветски това значи, че вместо архаичното и токсично блоково мислене, наложено от Съединени американски щати и техните васали, против което съветският президент обществено се опълчи, идва построяването на друг (макар и към момента малко несъвършен) модел на международен ред, където едноизмерната логичност се заменя с нова логичност: " Готови сме за всяко развиване на събитията - подготвени сме да бъдем другари и да се бием. Изберете. Ние не ви принуждаваме да се кълнете в каквото и да било. Ние вършим дружно единствено това, което е потребно за всички. Вратите ни са отворени. “

И дребен постскриптум: „ Но най-важното, в случай че това е от изгода за Русия “.

Превод: В. Сергеев


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР