Предепидемични мерки обяви Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Мерките са

...
Предепидемични мерки обяви Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Мерките са
Коментари Харесай

Пловдив въвежда предепидемични мерки

Предепидемични ограничения разгласи Регионалната здравна ревизия в Пловдив. Мерките са в действие за общопрактикуващите лекари и за лечебните заведения, в които се преустановяват плановите интервенции и свижданията. Засега грипна почивка за учениците в община Пловдив няма да има, в случай че няма сензитивно повишаване на броя на грипавите в идващите ден – два.
Причината за ограниченията е прогресивното повишаване на болните от остри респираторни болести, излиза наяве от писмо на здравната ревизия с дата 21 януари т.г. В него се споделя, че в седмицата от 13 до 19 януари 2020г. в Пловдив има регистрирани 113 заболели на 10 000 при регистрирани в страната междинен брой заболели 132 на 10 000 души.
Поради това, със заповед на шефа на РЗИ – Пловдив доктор Ваня Танчева – Манчева в лечебните заведения се преустановяват свижданията и плановите интервенции. Спират се и плановите съвещания за здравите бременни и за кърмачетата. Преустановява се провеждането и на профилактични прегледи и имунизации.
Джипитата би трябвало да преглеждат болните от грип и остри респираторни болести по домовете им, се споделя в писмото, само че тази рекомендация на здравните управляващи не е желана и не се практикува от персоналните лекари. Лелките в яслите и в детските градини пък би трябвало прецизно да наблюдават и да връщат болните хлапета по домовете им, се споделя още в писмото на здравните управляващи в Пловдив.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР