Предаването на ценности във и чрез футбола чрез насърчаване на

...
Предаването на ценности във и чрез футбола чрез насърчаване на
Коментари Харесай

Бундеслигата оповести правилата за транссексуални футболисти и избора на отбор

" Предаването на полезности във и посредством футбола посредством поощряване на многообразието и попречване на дискриминирането, в това число въз основа на пола, е категорично заложено в устава на съюза като негова цел. Всеки би трябвало да може да играе футбол. Следователно разпоредбите би трябвало да разрешават на всички играчи, без значение от тяхната полова еднаквост, да играят футбол в лигите. Това в никакъв случай не е било неразрешено на играчите, само че към момента няма ясни правила ", се споделя в изказване на немската централа.

" Затова футболистите могат сами да решат дали да играят за женски или мъжки тим. Това се отнася и за транссексуални играчи, които в този момент могат да преминат в различен тим или да останат в тима, в които играят по-рано ", се прибавя в изказването.

На 19 юни Международната федерация по плуване (ФИНА) утвърди стандартите за присъединяване на транссексуални в своите надпревари на ексклузивен конгрес на организацията в Будапеща. Политиката за приобщаване на ФИНА допуска, че транссексуалните спортисти, с цел да се състезават в женски надпревари, би трябвало да завършат прехода до пубертета на 12-годишна възраст и техните равнища на тестостерон не би трябвало да надвишават 2.5 наномола на литър. Няма ограничавания за присъединяване на транссексуални спортисти в мъжки надпревари. В понеделник " Ройтерс " заяви, че Международната футболна федерация (ФИФА) и Световната атлетика са решили да преразгледат разпоредбите за допускане на транссексуални до присъединяване в шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР