Предаването на коронавируса от безсимптомни заразени е въпрос с много

...
Предаването на коронавируса от безсимптомни заразени е въпрос с много
Коментари Харесай

Има данни, че безсимптомните носители на коронавирус почти не заразяват

Предаването на ковид от безсимптомни инфектирани е " въпрос с доста незнайни ", обявиха от Световната здравна организация (СЗО).
Колко души могат да бъдат инфектирани от, човек, който е притежател на ковид, само че не демонстрира никакви признаци? Това е въпрос, чийто отговор към момента не знаем, прецизираха от СЗО.
Експертът на СЗО доктор Мария Ван Керхове съобщи, че наподобява " доста рядко " асимптомните хора да предадат заболяването. Но тя побърза да подчертае, че това наблюдаване се основава на относително стеснен брой проучвания.
Данните досега сочат, че хората със признаци са най-заразни, само че заболяването може да се съобщи и преди те да се развият.
Не е известно какъв брой от хората, тествани позитивно, само че не проявяващи признаци, не престават да заразяват другите .
Д-р Керхове съобщи, че доказателствата, които е обсъждала, идват от страни, които са направили " в детайли следене на контактите и на безсимптомните ".
Разглеждайки проучвания на клъстъри от инфекции от разнообразни страни, тя сподели, че там, където са проследени асимптомни инфектирани, " доста рядко " се откриват вторични инфекции измежду техните контакти.
Липсата на отговор на въпроса какъв брой евентуално заразни са безсимптомните носители на ковид акцентира значимостта на ограниченията за блокиране при " всеобщо понижаване на броя на инфектираните хора ", съобщи проф. Лиам Смит, епидемиолог от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина.
Директорът на програмата за незабавни случаи в региона на опазването на здравето в СЗО - доктор Майкъл Райън, разяснява, че е " безусловно уверен " в предаването на вируса от безсимптомни хора - " въпросът е какъв брой души могат да заразят и за какъв интервал от време ".
Още: " По-малко инфектирани с ковид на дневна база и заболели учителки в детска градина в София, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР