Предаването Код Спорт по ТВ+ предстви на зрителите специално интервю

...
Предаването Код Спорт по ТВ+ предстви на зрителите специално интервю
Коментари Харесай

Грандиозно! Лионел Меси даде пространно интервю за българска телевизия

Предаването " Код Спорт " по ТВ+ предстви на феновете особено изявление с мегазвездата на Барселона Лионел Меси. В него той приказва за първите си стъпки в " каталунския " отбор, споделя кои са обичаните му голове, коя е най-ценната самостоятелна премия и липсва ли му съперничеството с Кристиано Роналдо в Ла Лига.

- Да стартираме със промяната на позицията ти. Къде бе привикнал да играеш, в академията на Нюелс Oлд Бойс?

- Имаше няколко дребни стадиони за по 7 души в тим, на които играехме в Малвинас. Тренировъчни терени на Нюeлс Олд Бойс. Тогава обичах да играя като нападател, само че се връщах и много в отбрана. Но знаете, че първоначално всеки играе на всяка позиция. На мен ми беше най-удобно да играя зад централния нападател или с други думи да съм плеймейкър. И от този момент привикнах да играя на тази позиция.

- Когато дойде в Барса, към този момент стартира да играеш на огромно игрище с 11 души в тим. Тогава нормално беше на лявото крило или зад нападателя.

- В първите ми години, когато започнах да упражнявам бях в школата на Нюелс и там играех зад плеймейкъра. Когато пристигнах в Барса, играехме във групировка 3-4-3, което означаваше, че аз би трябвало да съм на върна на по този начин наречения елмаз в средата. Това ми бе позната позиция и привикнах да играя като плеймейкър, още от най-ранната ми възраст. Обичах да имам независимост на терена. Понякога играех и на крилото, само че това не се случваше доста постоянно.

- Когато дебютира в първия тим на Барселона, съвсем по насила ти беше на десния фланг, тъй като Роналдиньо бе в ляво, а Ето'о на върха на офанзивата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР