Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във

...
Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Окръжният съд прочете присъдата на Иван, който уби руски колоездач на АМ Хемус

 Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за осъществено закононарушение по превоза Иван И. бе наказан през днешния ден от състав на Варненския областен съд. Наказанието на 62-годишния лидер, предизвикал по несъобразителност гибелта на 38-годишен съветски жител на автомагистрала " Хемус “, като действието е било осъществено в изискванията на съпричиняване от страна на починалия, е 2 години отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период. С присъдата, постановена при изискванията на кратко правосъдно разследване, съдът лиши подсъдимия и от право да ръководи МПС за 4 години.

На 23 юли 2017 година към 7 часа 38-годишният съветски жител, който упражнявал колоездене, и неговият треньор почнали подготовка, като се движели в спешната лента на " Хемус “. По Закона за придвижване по пътищата придвижването на колела по автомагистралите в страната е неразрешено.

По същото време на пътен възел Неофит Рилски – Провадия се присъединил в придвижването по автомагистралата автомобилът на подсъдимия Иван И., като минал от ускорителната в междинната лента за придвижване. След подхванато изпреварване той изгубил надзор над колата си и навлязъл в спешната лента, където се движели двамата велосипедисти. Там блъснал 38-годишния съветски жител, чието тяло политнало и се спряло на 27 метра от мястото на конфликта. Смъртта на велосипедиста настъпила незабавно от породените несъвместими с живота голям брой контузии.

Подсъдимият Иван И. е с чисто правосъдно минало и е оказал подпомагане на досъдебното произвеждане.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР