Предадени за наблюдение за риск от коронавирус са 49 души

...
Предадени за наблюдение за риск от коронавирус са 49 души
Коментари Харесай

49 са наблюдаваните за коронавирус в Добричка област

Предадени за наблюдаване за риск от ковид са 49 души в Добричка област, измежду които са и двете училищен групи, завърнали се от Италия. Това заяви шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Светла Ангелова след днешното съвещание на Областния координационен щаб, основан към Областния съвет по опазване на здравето. Тя посочи, че всички са пътували до двете рискови дестинации Китай или Италия, само че са минали здравен надзор и все още са здрави.
Д-р Ангелова показа за сигнал, че едно лице от Каварна не съблюдава карантината и са помолени служителите на реда в морския град да ревизират случая, само че към момента не е получила противоположна информация до каква степен е меродавен сигналът. Противоепидемиологичната мярка, добила известност като доброволна карантина, изисква хората, подложени на нея, да не позволяват дома си, както и да са отделени от другите членове на фамилията. Разчита се на съзнанието на подложените на карантината и разбирането им, че могат да са рискови за хора, с които контактуват.  
Не се прави здравен надзор на трите сухопътни гранични пункта на територията на област Добрич, защото ресурсите на здравната система са лимитирани и се пазят за сериозна обстановка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР