Предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за разпространение

...
Предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за разпространение
Коментари Харесай

2 години затвор и 10 000 лв. глоба за наркодилъра Йонко от Варна

 Предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за разпространяване и държане на опиати получи наказване 2 години отнемане от независимост при непоколебим режим и 10 000 лв. санкция, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

27-годишният обвиняем за държане и за разпространяване на наркотични субстанции Йонко И., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, бе наказан от Варненския областен съд на две години отнемане от независимост при в началото непоколебим режим и  10 000 лв. санкция.

Наказанието на младия мъж бе постановено при изискванията на кратко правосъдно разследване, поискано от подсъдимия за приемане на наказване, понижено с една трета. Така правосъдният състав му дефинира три години отнемане от независимост, като след редукцията наказаният ще търпи наказване две години отнемане от независимост. В тежест на наказания са и направените по делото разходи в размер на над 900 лв..

Престъпната активност Йонко правил от вкъщи си. Пред вратата на жилището си оставял в кутия поръчаните му опиати - марихуана или екстази. В същата кутия клиентите плащали дължимата сума. 1 грам марихуана 27-годишният мъж продавал за 10 лв., толкоз клиентите плащали и за грам екстази. При поръчка на по-големи количества Йонко правел отстъпка.

Стойността на дрогата, която била открита  при претършуване в дома му, се пресмята на стойност близо 1800 лв.. Намерени били 20 000 лв., електронна везна, гриндер и два мобилни телефона и таблет, с които осъществявал разпространяването на наркотичните субстанции от вкъщи си.

27-годишният Йонко И. е осъждан за обир и кражба като малолетен. След навършване на пълноправие е осъждан и за държане на  наркотици.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР