Пред военнослужещи във военната база Андрюс в Мериленд Тръмп подчерта,

...
Пред военнослужещи във военната база Андрюс в Мериленд Тръмп подчерта,
Коментари Харесай

Тръмп отново заплаши Северна Корея с война

Пред военнослужещи във военната база Андрюс в Мериленд Тръмп акцентира, че Америка и нейните съдружници не могат да бъдат заплашвани, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Ние ще пазиме своите нации и страни, метода си на живот от всеки, който се осмели да насочи опасност. Това включва и Северна Корея, чийто режим още веднъж сподели с следващия опит с балистична ракета цялостно пренебрежение и неуважение към своите съседи и цялата международна общественост “, сподели президентът на Съединени американски щати.

КНДР извърши в петък следващия опит с балистична ракета, която прелетя над северния японски остров Хокайдо. Това стана единствено четири дни след резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с която бяха засилени глобите против режима в Пхенян.

Доналд Тръмп посети базата Андрюс, с цел да означи 70-ата годишнина на Военновъздушните сили на Съединени американски щати. Той посочи пред бойците, че "това са най-великите сили на земята до този миг ".

Президентът даде обещание, че настоящето държавно управление на Съединени американски щати ще направи всичко допустимо да изкорени радикалния ислямски тероризъм от лицето на земята. "Тероризмът ще бъде изкоренен, повярвайте ми ", съобщи Тръмп.

Президентът и първата дама Мелания следиха демонстрации на военни самолети в базата и се срещнаха със фамилии на военнослужещи, преди да заминат за президентския голф клуб в Ню Джърси за уикенда, показва АП.

Реакцията на Китай

Китайският дипломат в Съединени американски щати Цуй Тянкай прикани Вашингтон да се въздържа от отправяне на закани към Северна Корея, която през вчерашния ден извърши тестване с следващата балистична ракета, съобщи Ройтерс.

Пред кореспонденти в посолството на Китай посланикът съобщи: "Честно казано, считам, че Съединени американски щати би трябвало да създадат освен това от това, което вършат, с цел да има действително и дейно интернационално съдействие по въпроса. Те би трябвало да се въздържат от повече закани. Трябва да намерят ефикасни способи за възобновяване на разговора и на договарянията ", акцентира китайският посланик.

Междувременно Северна Корея съобщи, че задачата й е да откри "равновесие " с военните сили на Съединени американски щати, заяви организация КЦТА, представена от Ройтерс.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации осъди остро следващия севернокорейски опит с ракета над Япония като "крайна провокация ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР