Пред Военноморските сили стои една основна задача, която е формулирана

...
Пред Военноморските сили стои една основна задача, която е формулирана
Коментари Харесай

Вицеадмирал Митко Петев: Защитата на морския суверенитет на страната трябва да се решава комплексно

Пред Военноморските сили стои една съществена задача, която е дефинирана в тяхната задача извънредно тъкмо – отбрана на морския суверенитет на България и на националните ползи в морските пространства. При осъществяването на тази задача, се вземат решение забележителен брой спомагателни задания, които са свързани, както с създаване на Военноморските сили, по този начин и с обезпечаването с нужната техника.

Това сподели командващият на Военноморски сили вицеадмирал Митко Петев.

По думите му, самият факт, че сега тече процедурата по желание на реализатор на плана по придобиване на двата многофункционални модулни патрулни кораби демонстрира, че тези задания би трябвало да се вземат решение сложно. Според него, паралелно с това, равнището на бойната подготовка и готовността на корабите да извършват своята задача, са различен значим приоритет.

„ Колкото и добре да бъде построена една морска тактика, един действен проект, при положение, че не сме постигнали задоволително построен професионализъм на море, то осъществяването на тази задача, се слага под въпрос. Към момента мога да кажа, че организационният нрав, който е завещан, доразвит и съхранен от българските военни моряци, е ориентиран точно към тази посока – да поддържат техниката в подготвеност. Дотолкова, доколкото това зависи от тях, да усилват дните си на море, да вземат участие според най-високите стандарти за осъществяване на морски интервенции в съюзен и съдружен формат, воденето на своята ежедневна подготовка да обвързват с дейностите с другите типове въоръжени сили “, сподели още вицеадмирал Петев.

Той уточни, че паралелно с това доста значимо е и попълването на Военноморските сили с персонален състав, защото това е една извънредно сериозна активност, обвързвана както с разпространение и повишение имиджа на Българската войска, по този начин и с вярното систематизиране на претендентите в основните длъжности.

„ Не на последно място, приоритет за нас са също по този начин и младите и бъдещи водачи на Военноморските сили, които се образоват във Военноморското учебно заведение. За следващ път те демонстрират, че Флотът има своето бъдеще и то е обезпечено с помощта на това, че хората, които след време ще поемат щурвала на Военноморските сили, работят върху своето професионално създаване и показват високи лидерски и морални полезности “, уточни командващият на Флота. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР