Пред Върховния административен съд се събраха десетки жители на Банско,

...
Пред Върховния административен съд се събраха десетки жители на Банско,
Коментари Харесай

Сдружение "Бъдеще за община Банско" подкрепя независимостта на българския съд

Пред Върховния административен съд се събраха десетки поданици на Банско, особено пристигнали да поддържат държавното решение от 28.12.2017 година, което дава зелена светлина за създаване на втора кабина. Решението на Министерски съвет е атакувано от Тома Белев и компания, представящи се за природозащитници, само че в действителност вършат следващ опит да блокират развиването на зимния туризъм в Югозападна България.

Провокирани от опита на Зелените да влияят върху решение на Върховния административен съд, от Сдружение " Бъдеще за община Банско " организирахме през днешния ден поддръжка за магистратите да не се поддават на провокациите, съобщи Димитър Русков от сдружението, което провежда митинга.

От години едни и същи лица и зелени организации малтретират страната, общините и бизнеса. В арсенала им са провокации, операции и откровенни неистини. Последната им изява е от през днешния ден, когато се пробват посредством " безмълвно " наличие пред постройката на Върховния административен съд да повлияят на магистратите да решат дело в тяхна изгода, обвързвано с развиването на ски зона Банско.

Става въпрос за решението, което Министерски съвет взе на 28.12.2017г, което дава опция да стартират законовите процедури по създаване на втората кабина.

В продължение на месеци тези персони лъгаха цялото общество, че сякаш щели да се застроят 48% от Пирин, само че след това сами си признаха, че в действителност са 2% и то единствено за създаване на спортна инфраструктура. И като не съумяха с тези операции, в този момент се пробват да притискат съда, изясни Русков.

Същите митинги вършиха и след ареста на корумпираната кметица на Младост Десислава Иванчева, която зелените поддържаха при избора й.
Настояваме съдът да отсъди обективно в интерес на публичния интерес за развиването на зимния туризъм, а не в интерес на няколко потвърдено грантаджийски организации, които употребяват природата за персонално обогатяване, оповестиха банскалии.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР