Пред Вархеи Генчовска ще повтори позицията за РСМ"Отново ще запозная

...
Пред Вархеи Генчовска ще повтори позицията за РСМ"Отново ще запозная
Коментари Харесай

Външният министър няма да ходи в Киев

Пред Вархеи Генчовска ще повтори позицията за РСМ

"Отново ще срещна еврокомисаря Вархеи с позицията ни още веднъж Република Северна Македония ", сподели външният министър Теодора Генчовска пред медии през днешния ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според Генчовска вписването на българите в конституцията на РСМ би трябвало да стане преди започването на договаряния за участие на западната ни съседка в Европейски Съюз.

Днес еврокомисарят по разширението Оливер Вархеи е на посещаване у нас. Очаква се еврокомисарят да разиска с управляващите в София европейската вероятност на страните от Западните Балкани. Това беше водеща тематика и при визитата му в София в края на март. Предвидени са срещи с премиера и с президента.

От думите на Генчовска стана ясно, че тя няма да е част от българската делегация, която се чака да замине на посещаване в Киев.

На съдружен съвет по-късно през днешния ден ръководещите ще обсъдят изпращането на военна помощ за Украйна. Към момента само от Българска социалистическа партия остават твърдо срещу изпращането на оръжие и муниции в Киев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР