Пред Украйна има едновременно три предизвикателства: руското нашествие, COVID-19 и

...
Пред Украйна има едновременно три предизвикателства: руското нашествие, COVID-19 и
Коментари Харесай

Тревогите на СЗО в Украйна - руското нашествие, COVID и епидемия от полиомиелит

Пред Украйна има по едно и също време три провокации: съветското настъпление, COVID-19 и зараза от полиомиелит, оповестява ДПА, като цитира районният шеф на Световната здравна организация Ханс Клуге. Той заяви на конференция в Копенхаген, че Европейският клон на СЗО е мощно смутен от ситуацията в Украйна.

Според Ханс Клуге в този момент СЗО има три целта по отношение на рецесията в Украйна. Първо, доставката на медицински материали, в това число О2, инсулин и защитни облекла; второ, помощ за здравната инфраструктура в прилежащите страни, с цел да покрива потребностите на бежанците; трето, угаждане на незабавните потребности на украинската здравна система посредством оперативния център на СЗО в западния град Лвов.

" Дълбоко скърбя да видя по какъв начин моят район, който излиза от две ужасни години на пандемия, още веднъж да е изправен пред унищожителното влияние на военните сражения върху десетки милиони хора в Украйна и другаде ", съобщи Клуге.

Той акцентира, че здравните служащи, лечебните заведения и другите медицински институции не би трябвало да бъдат цел на набези, даже при рецесии и спорове. По думите му до момента са доказани 16 известия за офанзиви против здравни обекти в Украйна и доста други сигнали се изследват. " СЗО изрично осъжда тези набези ", акцентира белгийският доктор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР