Пред този парламент стоят много неотложни задачи, но и вие

...
Пред този парламент стоят много неотложни задачи, но и вие
Коментари Харесай

Радев към Нинова: Три пъти връчвам мандата на БСП и трите пъти не можахте да съставите правителство

Пред този парламент стоят доста неотложни задания, само че и вие сте съгласни, че най-важната от тях е сформиране на постоянно държавно управление, което да поеме отговорността за ръководство на страната. Българска социалистическа партия е партия с дългогодишни обичаи и опит в парламентаризма и ръководството на страната и те могат да бъдат изключително потребни в тази комплицирана обстановка ", съобщи президентът по време на консултациите с Българска социалистическа партия.

Румен Радев попита представителите на левицата  дали биха подкрепили първия мандат и при какви условия и, в случай че той е несполучлив - биха ли се коалирали с някогашните си сътрудници Политическа партия при втория мандат.

" За нас има три значими задания в този парламент: първо - приемане на бюджет, който да има обществена устременост и да подсигуряваме на хората повишение на приходите, както и непоклатимост за стопанската система. Второ е приемане на законите по ПВУ и трето - надяваме се на сполучливи диалози за сформиране на държавно управление и работа на Народното събрание. Смятаме, че за жалост, времето, което ни дадохте на парламентарно показаните партии, е изгубено. Няма резултат от договарянията, в случай че въобще се водят такива, за сформиране на държавно управление ", отговори му Корнелия Нинова.

По думите ѝ явно няма да има импортиран закон за бюджета за 2023 и по тази причина Българска социалистическа партия ще създадат оферти сред първо и второ четене на настоящия закон за удължение на бюджета за 2022.

Според водачът на Българска социалистическа партия съществени диалози за кабинет не се водят.

" Смятаме, че действителни диалози и срещи за сформиране на кабинет ще стартират след връчването на първия мандат, тъй че съгласно нас колкото по-бързо се случи, толкоз по-бързо ще стартират и диалозите ", уточни тя.

Радев ѝ отговори, че  Конституцията не обвързва президента със периоди за осъществяване на съвещания и разяснява, че в случай че мандатите се връчат бързо и Народното събрание не излъчи кабинет, то той би трябвало да бъде разхлабен в края на ноември, което значи избори през януари или февруари.

Той заключи, че всички са загрижени са обществената рецесия. Радев бе безапелационен, че не приема рецензиите, че служебното държавно управление обрича хората на мрачевина.

„ Ще има покачване по минималната работна заплата и най-важното държавното управление завари доста високи темпове на инфлация. Негово съществена задача бе забавянето ѝ, ще има и други решения, които ще облекчат уязвимите групи през зимния сезон ”.

Той запита Нинова дали дават гаранции, че в случай че в Народно събрание бъде импортиран нов бюджет той няма да бъде избирателен.

На собствен ред водачът на Българска социалистическа партия му отговори, че бюджетът на служебното държавно управление към този момент не е настоящ.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР