Пред Световния икономически форум в Давос, който се провежда в

...
Пред Световния икономически форум в Давос, който се провежда в
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН: Последните две години разкриха проста, но брутална истина

Пред Световния стопански конгрес в Давос, който се организира в онлайн формат, той предизвести против едностранно възобновяване от пандемията, което ще сложи в извънредно неизгодно състояние страните с ниски доходи.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани международните бизнес водачи да поддържат разрастващите се страни в техните потребности от ваксини против COVID-19, да оказват помощ в битката с климатичните промени и да реформират световната финансова система.

Без незабавни дейности неравенството и бедността ще се задълбочат и ще доведат до нови обществени безредици и принуждение, уточни Гутериш, добавя Българска национална телевизия.  На 1-и януари той започна нов петгодишен мандат отпред на Световната организация.

" Последните две години разкриха елементарна, само че брутална истина. Ако изоставим някого зад нас на опашката, най-после изоставяме всички. Ако не имунизираме всеки човек, разрешаваме появяването на нови разновидности на ковид, които се популяризират през границите и водят до пагубно прекъсване на ежедневния живот и стопанските системи ", съобщи Гутериш.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР