Пред световните лидери в Бали, на срещата на Г-20, украинският

...
Пред световните лидери в Бали, на срещата на Г-20, украинският
Коментари Харесай

Първият ден на Г-20: Световните лидери обсъждат войната, сигурността, климата

Пред международните водачи в Бали, на срещата на Г-20, украинският президент Володимир Зеленски насочи конректно обръщение – би трябвало да бъде комплициран завършек на войната на Русия и то в този момент.

В тирада, осъществена посредством видеовръзка, той показа и украинската формула за мир.
Русия би трябвало да изтегли всички свои войски и въоръжени формирования от територията на Украйна. Контролът на Украйна върху всички сектори от държавната ни граница с Русия би трябвало да бъде възобновен. Това ще докара до действително и цялостно преустановяване на военните дейности.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Сред предложенията са и обезпечаване на нуклеарна и енергийна сигурност, както и предварителна защита от ескалация на спора. Зеленски прикани за удължение на зърнената договорка, която изтича скоро и основаването на специфичен арбитражен съд за закононарушението на съветската експанзия против Украйна.

Неколкократно назова формата Г-19, очевидно изключвайки Русия. Руският президент Владимир Путин отхвърли да участва, вместо това е показан от външния министър Сергей Лавров.

Министър-председателят на Англия разкритикува “варварската война ” на Русия и се обърна към Лавров с думите, че страната му би трябвало да се махне от Украйна.

След американския президент Джо Байдън и френският държавен глава Еманюел Макрон се срещна с китайския си сътрудник Си Дзинпин, като го прикани да обединят “силите си ” против войната в Украйна.
Сред най-неотложните въпроси споменахте климата, само че също по този начин и интернационалните рецесии, като съветската война в Украйна, за които Г-20 е подобаващ формат за съдействие. Споделям вярата Ви, че индонезийското председателство ще докара тази среща до триумф, което значи да се понижат напрежението и пропуските, които съществуват на интернационално ниво.
Еманюел Макрон, президент на Франция

Съединени американски щати чакат Г-20 да осъди съветската инвазия и отражението ѝ върху международната стопанска система в заключителното официално съобщение на срещата на върха на остров Бали, най-големият конгрес на групата водачи от началото на пандемията и от началото на войната.

Euronews България е единствената българска медия със специфичен делегат в Индонезия. Най-важното от събитието на върха на най-големите 20 стопански системи в света, очаквайте от специфичния делегат на Euronews Надя Ганчева.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР