Пред световната икономика има различни рискове. Това заяви генералният директор

...
Пред световната икономика има различни рискове. Това заяви генералният директор
Коментари Харесай

Рискове за световната икономика

Пред международната стопанска система има разнообразни опасности. Това съобщи генералният шеф на МВФ Кристалина Георгиева, заяви NOVA.

Предстои да бъдат обновени упованията за растежа през тази и идната година. Наблюдава се съществено разминаване в икономическите благосъстояния, както в границите на обособени страни, по този начин и сред тях, което постанова нужда от акцент върху ръководството на обстановката.

През януари фондът предвижда растеж на международната стопанска система от 5.5 % през тази година и 4.2 % през идната. Георгиева приканва държавните управления да създадат екологични вложения и да търсят стабилно и приобщаващо вложение.

Важно е поддръжката да не бъде оттегляна на прекомерно ранен стадий. Тя установи, че това са съществени цели на европейските страни.

Приветства се фондът за поддръжка, който ще помогне на страните, които разчитат на туризма и търсещи рестарт на стопанските системи. Възстановяването на международната стопанска система с бързи темпове, които надвишават упованията, може да докара до повишение на лихвите по заемите и стягане на финансовите условия.

Посочва се, че Централните банки дават отличен образец с ясна връзка и поддържане на ниски лихвени равнища по предвидим метод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР