Пред стотици кърджалийци предни дни кметът на Кърджали д-р инж.

...
Пред стотици кърджалийци предни дни кметът на Кърджали д-р инж.
Коментари Харесай

Като в Рио: Светещ ангел пази Кърджали

Пред стотици кърджалийци предни дни кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис възпламени светлините на 8-метровия Ангел на Кърджали.

Д-р инж. Хасан Азис разясни, че той не е част от новогодишната декорация, само че се е появява подбуден от сложния миг на пандемия, пред който сме изправени всички. Обръщайки се към медиците, той сподели: „ Ангелът на Кърджали самичък по себе си е един прекрасен знак, който се възприема от всички нас. Но в ангела ние сме заложили един знак, който е адресиран тъкмо към вас, уважаеми медици – хората на първа линия, хората, които с риск за личния си живот всеки ден избавят човешки животи. Този знак е едно сърце с кардиограма и това е знака на признателните кърджалийци към медиците в нашия град и към медиците в нашата страна. Това е нашата благословия към вас, за всичко това, което вършиме за хората изпаднали в мъчно положение”.



По думите на кмета Ангелът на Кърджали се е появил в миг, в който всички ние имаме потребност от вяра, потребност да сме дружно и да се поддържаме. „ Вярвам, че сме докоснали до всички тези, които имат потребност от малко светлина, малко вяра и от ангелите, които ще ни отведат в идната година живи, здрави, спокойни, с пожеланието да ни се сбъдват всички фантазии – фантазиите на кърджалийци”, сподели още кметът.

8-метровият паметник е направен от 18 хиляди лампички.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР