Пред спукване е китайският футболен балон, надут през последните няколко

...
Пред спукване е китайският футболен балон, надут през последните няколко
Коментари Харесай

Китайският футболен балон пред спукване

Пред пръсване е китайският футболен балон, надут през последните няколко години.

Оказва се, че 13 от общо 16-те тима в елита са пред фалит и имат отговорности към играчите, които привлякоха против баснословни суми. Само за сезон 2016/2017 година китайските клубове привлякоха играчи за 542,15 милиона евро.

Продуктът им очевидно не носи добра облага. Клубовете имат период до 15 август да платят и да потвърдят пред федерацията, че са го сторили, с цел да получат лиценз за новия сезон.

Сред закъсалите с задължения клубове е и настоящият първенец Гуанджоу Евъргранде, както и Шанхай Шенхуа, където рита аржентинската мегазвезда Карлос Тевес.

Представител на държавната организация по спортните въпроси на Китай разкри, че на три клуба може да бъде неразрешено да реализират прехвърляния и да се наложи надзор на разноските им.

Мерките би трябвало да лимитират раздаването на бонуси под масата при сключване на контракт и други нарушавания.

В Китай игра и българската звезда Валери Божинов, само че си потегли под претекст, че не му е харесала кухнята - единствено риба и ориз. Явно хитрата лисица Божинов е усетил задаващата се рецесия и се е измъкнал незасегнат, с цел да заиграе на мира в Швейцария.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР