Пред сложен казус бе изправен регионалният инспекторат по образованието в

...
Пред сложен казус бе изправен регионалният инспекторат по образованието в
Коментари Харесай

Обявиха Рамазан Байрам за "национален празник" в Гоце Делчевско! 20 училища хлопват вратите, институциите в ступор

Пред комплициран проблем бе изправен районният инспекторат по образованието в Благоевград, както и просветителното министерство. Над 20 учебни заведения в Гоцеделчевско, които се посещават от деца мюсюлмани, желаят да разгласят утрешния ден за неучебен, оповестява struma.com.

Учениците няма да учат поради огромния набожен празник Рамазан Байрам, който стартира на 15 юни. Това предизвика митинга на останалите деца и родители, които поради празника на връстниците си, също няма да вървят на учебно заведение.

Директорите са в ступор от създалата се обстановка и е поискана намесата на РУО - Благоевград, откъдето пък питат незабавно Министерството на образованието.

По закон денят е образователен и никой, с изключение на просветителното министерство, няма право да анулира образователни занятия, денят не е народен празник, с цел да се прибегне до такива дейности, споделиха от инспектората по образованието, откъдето чакат и предписание на министерството.

Директорите на учебните заведения също не могат да вземат еднолично решение и по този начин този проблем оплете институциите в нонсенс въртележка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР