Пред сградата на Общинската администрация във Вършец се състоя тържествена

...
Пред сградата на Общинската администрация във Вършец се състоя тържествена
Коментари Харесай

С ритуал и празнична програма Вършец отбеляза 3 март

Пред постройката на Общинската администрация във Вършец се състоя тържествена гала по издигане на националния трикольор. Официални посетители бяха зам.-кметовете на общината Петър Стефанов и Георги Янкулов и секретарят на администрацията инж. агр. Даниела Тодорова. 
Жители и посетители на Вършец се събраха тази година на централния градски площад, с цел да вземат участие в проведеното от Община Вършец честване на Националния празник на България и да отбележат 145-та годишнина от освобождението на страната от турско иго.
„ Поздравявам ви с националния празник на Република България!
Нека го посрещнем почтено и със самочувствие, дано да предадем и на децата си завета да тачат и пазят свободата, да обичат отечеството си и да строят с разсъдък и сърце, отговорно и въодушевено своя нов, по-добър и хубав свят, с цел да бъде в сигурни ръце бъдещето на България “ сподели зам. кметът Петър Стефанов пред жителите и гостите на града. 
По традиция празникът приключи с Дунавско хоро, което от дълго време се е трансформирало в израз на наша национална горделивост и самочувствие и което постоянно ни кара да се усещаме единни, да се усещаме българи, където и да се намираме по света.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР