Пред сградата на Националното радио се събират журналисти в защита

...
Пред сградата на Националното радио се събират журналисти в защита
Коментари Харесай

Протест на журналисти пред БНР

Пред постройката на Националното радио се събират публицисти в отбрана на свободното слово. Поводът пристигна с новината, че журналистката от БНР Силвия Великова е свалена като водещ на предаването " Преди всички ". Късно вечерта стана ясно, че тя ще бъде върната на ефир от другата седмица.

Тази заран поради профилактика на предаватели не беше излъчено предаването " Преди всички ". От Съвет за електронни медии ревизират невижданото прекъсване на сигнала на радиото, оповестиха за " По света и у нас " от регулатора.

От управлението на БНР излязоха с публична позиция , в която се показва, че поради мощния публичен отзив Управителният съвет е изслушал шефа на стратегия „ Хоризонт " Николай Кръстев. Освен това съветът споделя мнението на Кръстев, че в програмата липсва обективно и независимо отразяване на част от тематиките и предлага да има плурализъм и всички гледни точки по значими за обществото тематики. За задачата УС на радиото предложи да бъде избран по още един публицист във всеки сектор. А Николай Кръстев подсигурява, че Силвия Великова не е свалена от ефир и продължава да работи като старши редактор в предаването „ Преди всички ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР