Пред Съвета за сигурност на ООН руският външен министър Сергей

...
Пред Съвета за сигурност на ООН руският външен министър Сергей
Коментари Харесай

Лавров защити инвазията на Русия в Украйна пред Съвета за сигурност на ООН

Пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации съветският външен министър Сергей Лавров упрекна Запада в хегемонистични проекти и отбрани нашествието на страната си в Украйна, съобщи ДПА.

 

" Украинският въпрос " не може да се преглежда изолирано от геополитическите събития, при които НАТО от години заплашва сигурността на Русия в района, съобщи през днешния ден Лавров в централата на международната организация в Ню Йорк.

 

" Става въпрос за това по какъв начин интернационалните връзки ще продължат да се оформят  - посредством определяне на здрав консенсус на основата на баланс на ползите или посредством нападателно и несигурно придвижване на хегемонията на Вашингтон ", сподели той.

 

Белязаното от дискусия съвещание на най-важния орган на Организация на обединените нации беше свикано от Русия. В светлината на съветската експанзия в Украйна срещата, наречена " Ефективна многоликост посредством отбрана на правилата на Устава на Организация на обединените нации ", беше възприета като провокация от доста страни.

Москва на собствен ред се оплака, че Съединени американски щати не са издали визи на съветски публицисти, които да съпроводят Лавров.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР