Пред Съдебната палата в София днес се събра протест под

...
Пред Съдебната палата в София днес се събра протест под
Коментари Харесай

Протест подкрепи баща на деца, искани от Норвегия

Пред Съдебната палата в София през днешния ден се събра митинг под надпис " Българчетата са най-добре в България ". Проявата е в отбрана на Чавдар Георгиев, чиито две деца - малолетни момче и момиче, може да бъдат отнети от норвежките обществени служби, тъй като майка им - норвежка гражданка, е в пандиза по обвинявания за финансови закононарушения в размер на 2,5 млн. евро. Бащата желае децата му да останат в България и да се грижи за тях. Протести имаше и в Шумен, и във Варна.

Съдът в България е присъдил родителските права на бащата, а норвежки съд – на майката, и двете съдилища не признават решението на ответната страна.

Днес Софийският апелативен съд отсрочи делото за извеждането на двете деца при майка им в Норвегия за 17 септември. Съдът в Норвегия би трябвало да се произнесе до 5 декември. От тази есен момчето би трябвало да бъде възпитаник в София и съгласно Георгиев Норвегия желае да вземе децата му, тъй като момчето има характерни потребности и по този начин ще бъде обезпечена работа за обществените служащи там. Според него у нас има по-добри условия за развиване на момчето му, което е родено седем седмици по-рано и има потребност от специфични грижи, само че към този момент е достигнало равнището на връстниците си.

Жена от протестиращите изясни за какво поддържа българския татко: " Не е редно децата да не живеят с родителите си, когато родителят е кадърен да ги отгледа и считам, че това не е заслужено по никакъв метод и нарушава душeвността и въобще живота на децата. Според мен страната би трябвало да поддържа родителя, допустимо, в случай че няма финансовата помощ, да му даде пари, а не да му взима децата и да ги дава на непознати хора ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР