Пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в

...
Пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в
Коментари Харесай

Съкратиха с 1/3 присъдата на Явор, ще лежи 3 г. в затвора


Пред съда подсъдимият призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът почете настояването на отбраната на подсъдимия за осъществяване на кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наложеното наказване с 1/3.

Явор Р. провокирал тежкото пътнотранспортно произшествие, откакто използвал алкохол, качил се зад кормилото на автомобила и при разрешена скорост 90 км/ч отвън обитаемо място, управлявал със 137.23км/ч. Така на един от завоите след разклона за с. Равна гора в посока Варна изгубил надзор над автомобила, излязъл от пътя и се блъснал в крайпътни дървета. Установената централизация на алкохол в кръвта на 23-годишния мъж е 1.07 на хиляда. В злополуката умира пътуващ в автомобила мъж, а щерка му, пътуваща на задната седалка е с нанесена междинна телесна щета.

Подсъдимият е със приблизително обучение, неженен, незает, осъждан, като в интервала 2016 -2018г. има издадени две наказателните постановления и е глобяван два пъти за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

След като го призна за отговорен, Варненският областен съд наложи на Явор Р. наказване " отнемане от независимост “ за период от 4 години и 6 месеца, което поради съкратеното правосъдно разследване беше понижено с 1/3 до 3 година затвор при първичен общ режим. Подсъдимият е лишен от право да ръководи автомобил за период от 4 година, като е наказан за заплати направените по делото разходи в размер на 3 914.91 лв. в интерес на Държавния бюджет по сметка на ОД на МВР-Варна.

Присъдата на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР