Пред руска медия той посочи, че армията на Кремъл е

...
Пред руска медия той посочи, че армията на Кремъл е
Коментари Харесай

Война в Украйна: Войските на Киев превъзхождат числено руснаците с 8-1 в контраофанзивата

Пред съветска медия той уточни, че армията на Кремъл е превзела села на север и е пробила към съветската граница - още едно удостоверение, че Украйна обръща хода на войната. Киев твърди, че си е върнал контрола на над 3000 кв. км. Според военните Украйна си е върнала 20 села единствено за 24 часа. 

Служители на защитата на Обединеното кралство споделят, че триумфите на украинската войска ще имат " обилни последствия “ за цялостния действен дизайн на Русия.

От Кремъл обаче не наподобяват обезпокоени. Според публични лица в Москва интервенциите в Украйна ще продължат, " до момента в който не бъдат изпълнени всички в началото сложени цели ". Русия сподели, че нейните сили нанасят удари в тези региони, които Украйна си е върнала неотдавна. Това включва цели в Изюм и Купянск, които бяха завладяни от Украйна в събота. 

Русия удостовери отдръпването на силите си от двата града, което съгласно нея ще им разреши да се " прегрупират “. Руската войска наподобява е изоставила огромни количества съоръжение и муниции, до момента в който се изтегля от регионите, които е държала от първите седмици на войната.

Москва отвърна на удара в неделя с вълна от ракетни удари в Украйна, причинявайки спирания на електрозахранването. Съобщава се, че спиранията са засегнали милиони хора в районите Харков и Донецк. 

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников сподели, че в този момент целта е да се подсигурят териториалните придобивки, реализирани през седмицата на бърз прогрес в региона на Харков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР