Пред президента на Австрия Александер Ван дер Белен положи клетва

...
Пред президента на Австрия Александер Ван дер Белен положи клетва
Коментари Харесай

Австрия с временно правителство от днес, начело отново е Себастиан Курц

Пред президента на Австрия Александер Ван дер Белен постави клетва преходното държавно управление, водено от канцлера Себастиан Курц, което ще управлява страната до предварителните парламентарни избори, съобщи БГНЕС.

``
реклама

Във вторник Ван дер Белен одобри оставката на всички министри от Австрийската партия на свободата (АПС), като се изключи министъра на външните работи Карин Кнайсел. Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи, че президентът на страната му е наредил да запълни свободните министерски постове с специалисти.

Президентът публично уволни министри от АПС и по-късно назначи нови политици на държавни постове.

Постът на подалия оставка Хайнц-Кристиан Щрахе като вицеканцлер ще бъде ангажиран от финансовия министър Хартвиг Льогер, а министър на спорта (който пост също заемаше Щрахе) ще бъде ангажиран от Юлиана Боньер-Щраус, която оглавява Министерството на дамите, фамилията и младежта.

За нов началник на австрийското Министерство на вътрешните работи е назначен някогашният ръководител на австрийския Върховен съд Екарт Ратц и министерството на защитата към този момент ще се управлява вместо от Марио Кунасек от Йохан Луиф. Постът на министъра на превоза, нововъведенията и технологиите бе стихотворец от ръководителя на ръководството на въздушното придвижване Austro Control Валери Хакъл, а Валтер Пелтнер, доскорошен началник на ръководство в министерството на труда, обществените въпроси, опазването на здравето и отбраната на потребителите оглави ведомството.

До тези държавни рокади се стигна след станалия прочут видеозапис на вицеканцлера Щрахе, обсъждащ опцията за закупуване на медийни активи за въздействие на изборите с " рускиня ", която съгласно самия Щрахе е латвийски жител.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР