Пред прехода към кръгова икономика има важна пречка за преодоляване

...
Пред прехода към кръгова икономика има важна пречка за преодоляване
Коментари Харесай

Липсата на правилни закони забавя прехода към кръгова икономика

Пред прехода към кръгова стопанска система има значима спънка за превъзмогване и тя е законодателна. Това сподели доцент доктор Теодоро Галучи от университета "Алдо Моро ", Бари, Италия, в изявление за Bloomberg TV.

„ Имаме проблеми със законодателството, отнасящо се до отпадъците. Законодателството желае да се управлява всичко, да се ревизира дали отпадъците могат да се окажат непряк артикул. Ако се смятат за подобен, те незабавно могат да допринесат за друга икономическа активност “, разяснява Галучи.

Според специалиста бизнесът има интерес да бъде кръгообразен, тъй като това основава нов тип работни позиции, нов тип благоприятни условия.

„ Икономическите изгоди също са обилни. Използването на преобразувани или рециклирани материали понижава доста разноските на фирмите. Второто икономическо преимущество е, че може да се сътвори нов пазар. Спестяването на първични материали, спестяването на естествен запас значи освен опазване на биоразнообразието и запазване на екологичната система... Предварителното обмисляне разрешава да се употребяват по-малко първични материали, да се рециклира, както и надлежно – да се пестят пари “, сподели Гаучи.

Гостът акцентира, че с изключение на от законодателни промени, кръговата стопанска система се нуждае и от разнообразни типове умения. „ Има нужда и от софтуерния развой и неговия разбор “, добави още той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР