Пред правната комисия в парламента главният прокурор Сотир Цацаров обясни,

...
Пред правната комисия в парламента главният прокурор Сотир Цацаров обясни,
Коментари Харесай

Прокуратурата е прекратила проверката на Техноимпекс“

Пред правната комисия в Народното събрание основният прокурор Сотир Цацаров изясни, че казусът на приватизацията са анексите към договорите, с които отпадна задължението новите притежатели да резервират работните места и да развиват компаниите. Като жител Цацаров изиска повреждане неизгодните покупко-продажби. Главният прокурор даде отговор и на въпроса имало ли е прокурорска инспекция на договорката за приватизация на „ Техноимпекс “.

Пред депутатите Цацаров разгласи, че от 2004-та до момента в прокуратурата има над 700 инспекции, свързани с приватизацията. През последната година обаче са прекъснати заради приключване на отминалостта преписки за 20 покупко-продажби, подадени от ДАНС, след отчет, направен по поръчка на премиера Борисов. Една от тях била и тази за Техноимпекс с принципал Корнелия Нинова.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Наказателно произвеждане не е формирано. Т. е. предписан е отвод за формиране на наказателно поризводство. Прието е към сегашния миг, че е изтекла отминалостта. Втората инстанция е приела също по този начин, имам поради Апелативна прокуратура, че няма данни за неблагоприятен контракт или длъжностно закононарушение ".
Цацаров увери депутатите, че прокуратурата има запас да ревизира покупко-продажбите от предишното, само че съгласно него по значимото е да се откри вид не за отпадане на отминалостта, а опция страната да скапва тези покупко-продажби или да принуди новите притежатели да изпълнят уговорките си по тях. В противоположен случай ставало дума за политически престрелки, счита основният прокурор.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Трябва да си дадем явен отговор на въпроса. Искаме ли проверка на приватизацитяа, въпреки че началният проблем не е в началната приватизация и я желаеме поради справедливостта или я желаеме, тъй като това ще реши един или различен личен проблем и ще сложи един или различен личен мотив за политически нападки ".
На въпроса по кое време министър председателят Бойко Борисов ще даде пояснение в прокуратурата за изказванията си, че в Народното събрание има наркотрафиканти, Цацаров разгласи, че това е станало през днешния ден по обяд, само че отхвърли детайлности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР