Пред прага на новата учебна година някой грубо се опитва

...
Пред прага на новата учебна година някой грубо се опитва
Коментари Харесай

Синдикатите в образованието не подкрепят протеста пред МОН

Пред прага на новата образователна година някой жестоко се пробва да нахлуе в сакралното пространство на родното учебно заведение, размахвайки измислени внушения за нарушени училищен права, породили гнева на българското учителство. Това се показва в публична позиция на Синдиката на българските учители, Синдикат Образование към КТ " Подкрепа ", Независимия училищен профсъюз, Съюза на работодателите в системата на националната култура в България и Сдружението на шефовете в междинното обучение на Република България.

Синдикатите са безапелационни, че не поддържат митинга, който се приготвя за 16 септември пред МОН. Те разясняват, че проявата не отразява позицията на техните членове.

Според синдикалните организации въпросният митинг е опит да се прекъсне разговорът сред тях и министерството, който е дал положителни резултати за модернизиране на българското обучение и за издигане престижа на учителите. Те дефинират проявата като " провокация с неразбираеми цели ", която демонстрира и непознаване на законовите и подзаконовите нормативни актове.

Синдикатите твърдят родителите, че в първия образователен ден учителите ще посрещнат децата им, с цел да сложат началото на новата образователна година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР