Пред прага на новата учебна година бившият председател на Народното

...
Пред прага на новата учебна година бившият председател на Народното
Коментари Харесай

Бивш шеф на парламента раздаде 11 стипендии за студенти

Пред прага на новата образователна година някогашният ръководител на Народното събрание и три мандата народен представител доцент Борислав Великов се срещна с възпитаници и студенти, на които оказва помощ да се образоват и осъществят в живота.

Вече 14 години доцент Великов раздава от персоналните си средства на даровити младежи, чиито фамилии нямат задоволително благоприятни условия да ги устоят. През идващите месеци 10 ученици на наши университети ще получават по 100 лв. месечно, а една ученичка по 70 лв. на месец от някогашния народен представител за образованието си. Всяка есен обаче екс шефът на Народното събрание се среща със своите стипендианти, с цел да чуе от тях по какъв начин се учат и развиват и да реши имат ли нужда от помощта му.

Маргарита, която учи специалността „ Здравни грижи ” в Софийския университет, показа, че е приключила предходната година с 5,81 и ще постави всички старания да увеличи триумфа си. Тя мечтае да стане здравна сестра и да работи в България. Михаела, която е четвърти курс „ Българска лингвистика ” в СУ и е живяла във Англия, също желае да остане у нас и да стане преводачка на художествена литература.

Сред стипендиантите са и националният играч по биатлон Кристиан от Берковица и студентката по „ Български език и география ” Галина от Вълчедръм, която към този момент даже е била и класен началник.

Единствената ученичка от стипендиантите Памела от Природо-математическата гимназия в Монтана до момента има триумф 5,73, само че се закани да го увеличи, с цел да има по-голям късмет в изпитите за ВУЗ. Досега над 50 младежи са получавали стипендии от доцент Борислав Великов, част от тях са приключили с поддръжката му и приблизително, и висше обучение. Бившият народен представител е вложил в образованието на младежи от област Монтана над 110 000 лв.. „ Продължавам да работя дружно с кмета на Монтана Златко Живков за разкриване на професионален лицей в града! ”, съобщи доцент Великов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР