Пред повече от 1300 зрители бяха определени финалистите на единично

...
Пред повече от 1300 зрители бяха определени финалистите на единично
Коментари Харесай

Ясни са финалистите на “Асарел България Оупън“

Пред повече от 1300 фенове бяха избрани финалистите на единично на шампионата по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище в зала “Арена Асарел “. При мъжете за купата в неделя ще спорят вторият в схемата и света Сю Син (Китай) и Кента Мацудайра (Япония). При дамите финалът е напълно китайски: Динг Нинг и Уан Иди.

Бившият номер едно в света Сю беше безапелационен и преодоля сънародника си Ма Те с 4-0 гейма (9, 8, 2, 8). Майсторът на писалковия хват, който играе с лявата ръка, на следващия ден ще взе участие и във финала на двойки, дружно с Ма Лонг.

Мацудайра се класира за трети път на край в Панагюрище, след 2015-а и 2017-а, и ще се надява да завоюва за първи път купата. Той победи 15-годишния си съотечественик Томоказу Харимото в мач, изпълнен с обрати с 4-2 (5, 6, -9, -6, 7, 6). По-опитният японец пропиля елементарно задатък от 2-0 гейма, само че откри метод да се върне в дуела и да го завоюва.

“Днес Харимото игра добре, изключително при мрежата. След 2-2 се вкопчихме крепко и за наслада аз съумях да печеля “, съобщи Мацудайра след мача.

При дамите победителката в шампионата до 21 години Уан Иди от Китай записа 12-а поредна победа и се класира на финала. Тя загуби първите два гейма против Хитоми Сато от Япония, само че завоюва идващите четири, с цел да победи с 4-2 (-7, -9, 7, 4, 10, 6).

След това олимпийската и международна шампионка Динг Нинг завоюва дербито на китайските левичарки против Лю Гаолин с 4-1 (3, 4, -10, 10, 4). В третия гейм опитната Динг водеше с 10:8 точки, само че загуби идващите четири разигравания и по този начин Лю завоюва частта. Финалните дуели в Панагюрище стартират в неделя от 13:00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР