Пред посолството на Беларус тази вечер в София съпредседателят на

...
Пред посолството на Беларус тази вечер в София съпредседателят на
Коментари Харесай

Христо Иванов поиска разсекретяване на полицейските досиета от прехода

Пред посолството на Беларус довечера в София съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов настоя за разсекретяване на всички полицейски разработки от годините на прехода.

Настоя също за смяна в конституцията и лустрация, само че освен на чиновниците от репресивните служби от комунизма, само че и отваряне на всички полицейски разработки от прехода, чийто период е изминал.
 Христо Иванов отново
Христо Иванов отново " нападна " пътя към плаж Росенец

Бившият министър бил обезпокоен за сигурността на някогашния народен представител Ламбовски

" Да лъсне цялостната история на СИК и ВИС и дребните герои към тях, сред които и сегашният министър председател Бойко Борисов. Да забележим дали там ще написа името Христо Иванов или Бойко Борисов и какви други имена ще има там ", сподели Иванов.

Между обстановките в Беларус, която е най-концентрираният израз на останките от руския тоталитаризъм в Европа , и България има прилика, и ние се борим със същата болест и желаеме рестарт на българския либерален модел и правов ред, акцентира той и прикани премиера да отвори разработките от прехода.
 Валери Симеонов: Записът с Христо Иванов трансформира всичко
Валери Симеонов: Записът с Христо Иванов трансформира всичко

Къде е мястото на президента в тази обстановка

" Бойко, за какво не го направиш това нещо? Отвори разработките. Изтекъл е срокът на тяхното засекретяване. И да забележим дали там ще написа името Христо Иванов или ще написа Бойко Борисов и какви други имена ще забележим. Това е дясна политика. Ако искаш да си десен, в случай че твърдиш, че ние връщаме комунистите на власт, стой ги! Освети тяхното задкулисие. Бъди самоуверен! Само че ти си подвластен човек и не можеш да го направиш. "

Иванов означи, че от ден на ден хора в Източна Европа се изправят пред вълната на новия авторитаризъм, който той дефинира като разновидност на руския тоталитаризъм :

" Хората си желаят свободата в цяла Източна Европа. Може би наклонността ще почне да се обръща. Хората още веднъж ще изискат правов ред, обезпечени свободи, обезпечена частна благосъстоятелност, обезпечено право на обективен развой, обезпечени почтени избори, обезпечена независимост на медиите, обезпечен политически плурализъм, обезпечено право на истината . Има и такова право и лустрацията е инструмент за това. "

" Ние имаме шанса дефинитивно да приключим тази идея на поколения българи - европейска, свободна, демократична, правова и съвременна България! " - съобщи Христо Иванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР