Пред партиите в парламента има лоши варианти за съставяне на

...
Пред партиите в парламента има лоши варианти за съставяне на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Избираме между лош, по-лош и най-лош вариант за кабинет

Пред партиите в Народното събрание има неприятни разновидности за сформиране на държавно управление, по-лоши разновидности за образуване на кабинет и най-лош вид - нови избори през март. Така заключи пред БНР обстановката все още съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Според него при всички случаи става дума за избор сред разнообразни неприятни сюжети.

Иванов счита, че все още кабинет би могъл да се сформира от " Коалицията на реванша ", която включва партии, дали своят вот тази седмица в Народното събрание за връщане на хартиената бюлетина. Става въпрос за ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

" Те могат да намерят мотив да се съберат дружно, като общото сред тях е, че ще желаят връщане към старите модели на ръководство. Демо версия на тази коалиция видяхме при гласуването за хартиената бюлетина и обединяването към кандидатурата на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание ", е мнението на Иванов.

Той счита, че държавно управление може да направи и една " Коалиция на компромиса ", която да се сътвори към целите на " Демократична България " и " Продължаваме промяната ". За Иванов възможностите за триумф за основаване на сходен кабинет зависят най-много от дейностите на " Продължаваме промяната ".

За съпредседателя на " Демократична България " кабинет от така наречен от Българска социалистическа партия " Коалиция на войната ", която включва подкрепилите изпращането на оръжия за Украйна ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Български напредък ", няма по какъв начин да се сформира.

Христо Иванов оцени положително плануваната за вторник среща сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната ". Трябва да се беседва към целите и диалозите при всички случаи са нещо положително. Но не би трябвало да забравяме и това, което ни разграничава. Това, което ме тормози е, че не виждам сериозен стратегически диалог за втория мандат. И чакам от Политическа партия какви могат да са моделите да се осъществя той, тъй като ще разполагаме с доста малко време ", уточни още депутатът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР