Пред парламента на Грузия избухнаха сблъсъци между полиция и хиляди

...
Пред парламента на Грузия избухнаха сблъсъци между полиция и хиляди
Коментари Харесай

Сблъсъци в Тбилиси заради инцидент с руски православен комунист

Пред Народното събрание на Грузия избухнаха конфликти сред полиция и хиляди грузинци, недоволни от провокативното съгласно тях наличие на съветски депутати на съвещание на Междупарламентарната православна асамблея. Според изданието " Грузия online " част от протестиращите са проникнали в постройката, само че макар напрежението полицията не употребява палки или специфични средства и се пробва да ги изтласка спокойно от територията на Народното събрание.

Тази вечер опозицията изиска предварителни парламентарни избори и сложи ултиматум на ръководещите като им даде 1 час за оповестяване оставките на ръководителя на Народното събрание Ираклий Кобахидзе, министъра на вътрешните работи Георгий Гахария и шефа на Службата за национална сигурност Вахтанг Гомелаури.

Повод за избухналото неодобрение е днешният случай поради съветския народен представител от компартията Сергей Гаврилов. Като ръководител на съвещанието и президент на православната асамблея той седна в стола на ръководителя на грузинския парламент. Това възмути опозиционните претенденти от " Европейска Грузия " и " Единно национално придвижване ", които в символ на митинг взеха решение да изоставен залата. Преди това съгласно Гаврилов някой от тях го е залял с чаша вода и се е опитал да издърпа от ръцете му документи. Руската делегация се е върнала в хотела си, до момента в който събиращите се пред Народното събрание настояха за опрощение от Гаврилов.

Според " Европейска Грузия " Русия е окупатор на грузинска територия и няма право да изпраща делегация и да управлява съвещанието.

На митинга започнаха да приказват представители на опозиционни сили, до момента в който органите на реда събираха специфични машини за битка с вълнения, заяви телевизия " Рустави ". Според нейн иизточници в конфликтите има и ранени, само че не прецизира от коя страна.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР