Пред паметника на Левски в центъра на Разлог бе отбелязана

...
Пред паметника на Левски в центъра на Разлог бе отбелязана
Коментари Харесай

Разлог почете паметта на Васил Левски

Пред паметника на Левски в центъра на Разлог бе маркирана 145 години от неговата крах, оповестиха от общинският пресцентър.

"Идеите на Апостола, въплътени в слово и дело, потвърждават, че и в рабски години може да си човек, и че свободата е на първо място положение на духа. Защото прозренията и посланията му се основават на човечност, приемливост, схващане за персонална отговорност и дълг към общото дело " - сподели в словото си кметът на Разлог Красимир Герчев.

Той добави, че по време на втората си обиколка из България Дяконът посещава и Разлог и основава революционен комитет от 12 души в къщата на Кипре Максев. "Левски и през днешния ден е пример на честност, на мощ на духа и родолюбие. Прекланяме се! Безсмъртие и безконечна популярност за Апостола! " - приключи словото си Герчев.

В знак на благодарност на паметника на Васил Левски цветя и венци поставиха кметът Красимир Герчев, ръководителят на Общинския съвет доктор Мария Копанарова, представители на политически партии, общественици, възпитаници и доста жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР