Пред пълна зала с жители на Слънчев бряг, кандидатът за

...
Пред пълна зала с жители на Слънчев бряг, кандидатът за
Коментари Харесай

Жители на Слънчев бряг към Атанас Терзиев: Чувстваме се изоставени от Oбщината през последните 12 години

Пред цялостна зала с поданици на Слънчев бряг, претендентът за кмет на Община Несебър Атанас Терзиев и претенденти за общински съветници на ГЕРБ показаха своят проект за развиване на най-западналия в инфраструктурно отношение регион, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„ Общината ни не помни за повече от десетилетие “, оплакаха се локалните жители пред Атанас Терзиев и насочиха въпроси за какво улиците в Слънчев бряг-Запад са в окаяно положение, а тук-там просто липсват. „ Наистина е неприемливо в най-богатата община в България, в най-развития туристически регион, да отсъстват улици и тротоари “, означи Терзиев и пое ангажира като кмет да назначи административен шеф за Слънчев бряг, с сан на заместник-кмет, който да е в непрекъснат контакт с локалните поданици и да следи за осъществяването на плановете на своя територия. Това ще форсира плановете за инфраструктурно възобновяване на региона. Бъдещият шеф ще следи и за качеството на осъществяването им. Приоритетно ще стартира рехабилитацията на главния път Слънчев бряг – Несебър (улица „ Първа “).

Водачът на листата на ГЕРБ Златко Димитров означи, че бюджетът на Община Несебър за последните 12 години надвишава 800 млн. лева, а никой не усеща повишение на виталния стандарт и раздвижване на бизнеса в региона. „ Това евентуално може се дължи на неналичието на бистрота и успеваемост при консумиране на тези средства “, добави той. Типичен образец е разходът от над 8 млн. лева за постройката „ Артиум “, която стои заключена. „ Ако даже дребна част от тези средства бяха вложени в инфраструктурата на Слънчев бряг- Запад, регионът щеше да наподобява по радикално друг метод “, разяснява още Димитров.

Друг сериозен проблем в региона е сезонната безработица. Местните поданици мъчно могат да намерят прехранване след края на туристическия сезон. Атанас Терзиев, обясни проектите си за основаването на дружество, което ще бъде 100% общинска благосъстоятелност и по образеца на УПП „ Слънчев бряг “ от близкото минало, ще наема освободените след сезона служащи и ще провежда труда им за осъществяване на общински и частни планове против възнаграждение. „ Този модел работи доста сполучливо от години в Бургас “, изясни Терзиев.

„ Образованието е в центъра на управническата ми стратегия. Подготвили сме план за създаване на нова постройка за дуално образование – учене посредством процедура, за Професионалната гимназия по туризъм „ Иван Вазов “, Слънчев бряг “, разгласи Атанас Терзиев. Училището приготвя фрагменти за туризма, които са нужни в курорта с най-голяма леглова база в България.

Кампанията на Атанас Терзиев и претендентите за общински съветници от ГЕРБ за Несебър ще продължи със среща в Кошарица на 17 октомври и в Равда на 18 октомври.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР