Пред около двеста членове на парламентарното мнозинство президентът на Франция

...
Пред около двеста членове на парламентарното мнозинство президентът на Франция
Коментари Харесай

Макрон пое инициативата на Фон дер Лайен, ще затяга режима за мигранти

Пред към двеста членове на парламентарното болшинство президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи стягане на френската имиграционна политика. Това той направи петнадесет дни преди спор в двете камари на френския парламент за имиграцията, плануван за 30 септември и 2 октомври, съобщи БГНЕС.

Обръщението на Еманюел Макрон беше в подтекста на представянето на главните точки на програмата за втората част на мандата му. По този мотив той изясни, че е належащо миграцията да бъде прегледана непосредствено, тъй като сблъскващите се с нея обществени прослойки се насочват към крайната десница.

„ Това е проблем, който би трябвало да бъде решен със зрялост и успокоение. Франция постоянно е била страна на имиграцията “, сподели Макрон.

„ Въпросът е дали желаеме да сме буржоазна партия или не. Буржоазията няма проблем с имиграцията: те не се срещат с нея. Прослойките от популацията живеят с нея. В продължение на десетилетия левицата не е склонна да прегледа казуса, тъй че работническата класа се е преместила в крайната дясна част “, сподели той.

„ Имате единствено един конкурент: това е Националният фронт (сега Национален сбор), би трябвало да потвърдите това опълчване, тъй като французите са тези, които го избраха. Има два плана: затваряне в себе си или намиране на отворено, само че не наивно решение “, приключи стопанинът на Елисейския замък.

Макрон е уверен във значимостта на по този начин наречените суверенни въпроси – имиграцията и сигурността – през втората част от мандата му. Тоест, той към този момент гледа към идващите президентски избори, където имиграцията и сигурността, съгласно него, ще бъдат главните тематики на предизборната акция, само че и с цел да отклони вниманието от други тематики, които смущават френската общност, като екология или биоетика. Това става на фона на риска да провокира неодобрение измежду болшинството си и неговия министър председател Едуар Филип.

Според неизвестен участник в срещата президентът Макрон към този момент е показал предпочитание да затегне политиката си за имиграция и леговище, от време на време употребявайки сурови изречения като да вземем за пример желанието си да усили експулсирането на албанците без документи – защото албанците и грузинците са най-многобройните групи, търсещи леговище във Франция.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР