Пред нас стои въпросът да доразградим стария модел на управление

...
Пред нас стои въпросът да доразградим стария модел на управление
Коментари Харесай

Нинова поиска в НС третия мандат за управление |

Пред нас стои въпросът да доразградим остарелия модел на ръководство и да съградим нов.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група в пленарна зала. По думите й коренът на казуса е заложен в лобисткото законодателство и от Народното събрание би трябвало да стартира изкореняването. 

Изправени сме пред четири държавнически предизвикателства. Държавнически, а не партийни, и единствено от нас зависи дали ще ги преодолеем или ще тласнем страната в политическа рецесия, изясни Нинова. 

Първо - определени сме при най-ниска изборна интензивност, откогато има парламентарни избори, акцентира водачът на Българска социалистическа партия. Това е и обвързване да компенсираме ниската легитимност, която имаме, с доста и смислена работа за повишение на доверието на институцията парламент, разяснява Нинова. 

По думите й " второто предизвикателство, по волята на народа, имаме мощно фрагментиран парламент. За да работи той, е нужен разговор, а за жалост не съществува ". 

" Първата политическа партия към този момент се отхвърлиха от това да са протестна партия и споделиха, че са антисистемна. Уважаеми колеги, вие към този момент сте систематична партия. Два пъти към този момент сте част от политическа система. В 45-ото Народно заседание имахте ръководител на Народното събрание. Това ви прави част от политическата система към този момент. Днес алената линия не е систематични и антисистемни, статукво или антистатукво, а такива, които имаме воля да променим остарелия модел на ръководство и такива, които желаят да го запазят ", съобщи още Нинова. 

По думите й третото предизвикателство е да се сформира постоянно държавно управление . " Трети избори в къс интервал ще бъдат тежко тестване за България. Препотвърждавам решението ни, ако първите два мандата не съумеят и в случай че президентът реши да връчи третия на нас, да предложим приоритети, върху които да стъпим, състав на кабинет, в който да бъдат поканени министри от  служебния кабинет и да подсигуряваме непоклатимост ", съобщи още Корнелия Нинова. 

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че за парламентарната група най-важният приоритет си остава обществената политика. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР