Пред нас са най-студените дни за месец януари - температурите

...
Пред нас са най-студените дни за месец януари - температурите
Коментари Харесай

Ледено начало на седмицата

Пред нас са най-студените дни за месец януари - температурите ще паднат до минус 15 - минус 16 градуса в равнинната част на страната.

Причината е ядро арктически въздух, който продължава да дефинира студеното време на Балканите.

В понеделник преваляванията от сняг ще понижават и ще стопират, най-късно в Рило-Родопската област. От обяд нататък и облачността ще стартира да се раздира с наклонност до вечерта над Западна България тя да е минимална.

Вятърът ще е леден, с по-силни ледени пориви по планините, в регионите на Южна и Източна България. Дневните температури ще са в интервала от нула до минус 5 градуса.

В планините първият ден на седмицата ще е студен с температури в топлата част на деня сред минус 11 и минус 14 градуса. Вятърът - мощен с предпоставки за преспи и навявания по проходите. В масивите на запад ще продължи да превалява сняг, който следобяд ще понижава и стопира.

През нощта против вторник облачността в западната половина на страната ще се почисти, което е рецепта за ледено време във вторник сутринта, когато

се чакат най-ниските температури за месеца - до минус 15 - минус 16 градуса в обособени региони на Западна България.

Във вторник, в хода на деня, ще остане студено със слаби превалявания от сняг в източните региони. От сряда нататък дневните температури ще се покачат леко до по-поносими стойности. Вятърът краткотрайно ще отслабне, само че в петък и през почивните дни още веднъж ще се усилва с прекосяването на леден атмосферен фронт.

През почивните дни температурите още веднъж ще се намалят с предпоставки за валежи от сняг в събота в западните и централните региони на страната.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР