Пред нас има много предизвикателства. Бежанците, които идват тук бягат

...
Пред нас има много предизвикателства. Бежанците, които идват тук бягат
Коментари Харесай

Матайс Льо Рут: Българските фирми са заинтересовани да наемат бежанци

Пред нас има доста провокации. Бежанците, които идват тук бягат от спорове в Афганистан, Сирия, Ирак и Иран и имат потребност от помощ. Те не оставят всичко зад тила си просто по този начин, бягат от война и гонене, с цел да спасят живота си. Ако нямаше война, нямаше да идват в България. Проблемът е, че достъпът им е стеснен. Точно по тази причина се опитваме да осигурим техните права. Това сподели в студиото на ФАКТИ представителят на ВКБООН в България Матайс Льо Рут.

" Обикновено хората не вършат разлика сред мигранти и бежанци, само че това не е единствено в България. Когато приказваме за хора в придвижване в международен мащаб, доста малко са тези, които схващат аргументите за миграцията. За нас е доста значимо да се прави разграничението. Бежанците бягат от война, те нямат избор и тъй като нямат избор ние би трябвало да ги допуснем законно в страната. Икономическите мигранти имат избор, търсят по-добър стандарт на живот и е въпрос на държавната миграционна политика дали ще разреши на тези хора да останат или не. Така, че техният законов статут е друг. Мигранти и бежанци постоянно се движат дружно, значимо е да не забравяме, че те всички са човешки същества и имат права ", изясни Льо Рут.

" Войната белязва живота и на тези, които са съумели да избягат, и на обществото, което ги приема. Затова е доста значима солидарността. Тя е главен фактор, с цел да могат тези хора да се интегрират, да трансформират живота си и един ден да се завърнат в родината си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР