Пред нас идва със страшна сила цунами. Това заяви доц.

...
Пред нас идва със страшна сила цунами. Това заяви доц.
Коментари Харесай

Превръщаме се в ходещи айфони, предупреждава психиатър

Пред нас идва със страшна мощ цунами. Това съобщи доцент Лазар Узунов от ВМА, който разяснява актуалната взаимозависимост към осведомителните технологии.

Зависимостта той дефинира като рак на волята. Има няколко зависимости в интернет:хазартни извършване на покупки, сърфиране, запознанства онлайн, порнография в мрежата и други Мозъкът ни става все по- ленив, изясни лекар Узунов.

Нараства заплахата да се превърнем в ходещи айфони, по думите му. Не упражняваме мозъка си, което води до развиване на деменции. Вече има 40-45 годишни хора с Алцхаймер и деменция, уточни той.

Прекаляването с интернет понижава сивото вещество. Това вреди и на когнитивните процеси. Китай и Япония към този момент са основали комуни за лечение на привързаност към технологиите. В Австралия към този момент се лекуват младежи, страдащи от номофобия- боязън да останеш без телефон. Жените са по-застрашени да развият номофобия, както се оказва.

25% от злополуките стават поради използването на мобилен телефон по време на шофиране, стана ясно още от думите на лекар Узунов. Никой приказен емотикон не може да размени срещата очи в очи с нашите другари, безапелационен е той. Трябва да оставяме телефона и преносимия компютър си по време на отмора у дома. Зависимостта мъчно се лекува. Има светлина в тунела, успокоява доцент Узунов. Не е нужно да стигаме до прекаленост, акцентира той.

Не е нужно да се отречем от технологиите и интернет, единствено би трябвало да ограничим използването на мрежата. Той пожела да сме онлайн и офлайн в естетика със себе си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР